create a website for free


Vaig néixer l’any 1981 a Barcelona, però sóc Pratenca de tota la vida i Ripolletenca d’adopció des de fa uns anys. Tanmateix, sempre he fet vida i estudis a Barcelona i posteriorment a Anglaterra, on em vaig llicenciar en Media and Communication Studies; i als Estats Units, on vaig fer diversos cursos d’escriptura creativa a UCLA. Va ser en un d’aquells cursos, impartits per una escriptora i mestra molt carismàtica, d’on va sorgir el relat curt que posteriorment va ser la base i inspiració per escriure la meva primera novel·la: El Caso Durroway.

Des que tinc records sempre he estat una apassionada de les històries, especialment les de misteri. La meva infància ha estat marcada sens dubte per la lectura voraç de tots els colors i col·leccions possibles del Vaixell de vapor, però sobretot per la col·lecció dels Tres investigadors de Hitchcock i Les Aventures d’en Sherlock Holmes. Més endavant vaig descobrir autors com en Dashiel Hammet o en Raymond Chandler, als que admiro pel seu estil concís, irònic y directe, però també a autores com la britànica PD. James, d’estil molt més clàssic, o la Sue Grafton, que ve a ser la versió femenina més o menys contemporània dels autors americans citats abans, i l’estil de la qual sens dubte ha influenciat l’escriptura de La noia del vestit blau, de to més proper i intimista, i estil natural i directe.

Actualment compagino l’aventura de la meva recent maternitat amb l’escriptura d’un thriller ambientat a un conegut parc nacional d’Estat Units que em va deixar una poderosa empremta que ha sacsejat la meva imaginació des d’aquell instant. Espero que us agradarà tant llegir-la com a mi m’està agradant escriure-la!  

Mentrestant, si voleu contactar amb mi podeu fer-ho aquí.
Que tingueu bones lectures!  

Laia Vilaseca

Escriptora 

© Copyright 2020 Laia Vilaseca - All Rights Reserved